Illustrasjon: Wilfred Hildonen

 

Skrivekonkurranse-juryen er i tenkeboksen.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– Juryen er kommet godt i gang med arbeidet, og vi har det trivelig med å lese 20 bidrag til konkurransen, sier Trygg Jakola fra Ruija Forlag. Sammen med Norske Kveners Forbund–Ruijan Kvääniliitto, Kvensk Institutt og Ruijan Kaiku står de bak skrivekonkurransen med tema «hva er det kvenske for deg?/ditt forhold til det kvenske.»

Det var i april i år at konkurransen ble utlyst, nå på tampen av november er avgjørelsen i sikte, bekrefter Jakola.

Om to uker

– Det er mye bra, så juryen får en vanskelig jobb med å kåre vinnerne, men vi skal nok klare oppgaven. Juryen har frist til 5. desember med å gå gjennom bidragene hver for seg, og så skal vi bruke dagene fram til 15. desember med å bli enige om de tre vinnere. Resultatet skal offentliggjøres 15. desember, sier han.

For øvrig en torsdag, kan det tilskyndes. Pengepremiene er på henholdsvis kroner 15 000, 10 000 og 5000 kroner, men også dem som ved denne litterære korsveien ikke når opp blant de tre utvalgte vinnerne, skal få noe.

Gode bidrag

– Man har blitt enige om at alle som ikke vinner, skal få hvert sitt eksemplar av den nye  CD-en med Arve Henriksen og med tekster fra Alf Børsskog, opplyser Jakola.

Slik konkurransen la opp til, sorterer de innkomne bidragene under kategorien kortprosa. Novelle, essay eller dikt. Bidrag på kvensk har kommet inn, kan det stadfestes.

Også styreleder for Ruija Forlag, Erlend Skjetne, sier seg fornøyd med deltakelsen i konkurransen.

– Det ser ut til å være mange gode bidrag, sier han overfor Ruijan Kaiku.

Resten er som vi forstår opp til juryen, så her er det bare å glede seg til resultatet er klart. Og juryen, den består av Trygg Jakola (fra forlaget), Karin Larsen (fra Kvensk institutt), Rønnaug Ryssdal og Katriina Pedersen.