Kirkeråds medlem Riitta Helgestad, prest Anssi Elenius og Karoliina Huhtanen fra den finske kirken i Norge, ønsker velkommen til sommergudstjeneste i Elvebakken kirke. Foto: Lill Vivian Hansen.

Den finske kirken i Norge holder sommergudstjeneste i Elvebakken kirke.

Av Lill Vivian Hansen

I forbindelse med at Finland feirer 100 år som egen stat i år, inviterer Den finske menigheten i Norge til sommergudstjenester i Tromsø og Finnmark. I dag er prest Anssi Elenius, Karoliina Huhtanen og kirkerådets medlem Riitta Helgestad i Alta og vil i ettermiddag kl. 18:00 invitere til sommergudstjeneste med påfølgende kirkekaffe i Elvebakken kirke.

– Den finske kirken besøker vanligvis Finnmark i adventstiden, men vi syntes at Finlands 100 års jubileum var en fin anledning til å komme en tur også på sommeren, sier Elenius.

 

Mange medlemmer

Trioen begynte sin 100-års markering i Tromsø sist fredag. Nå er turen kommet til Finnmark hvor den finske menigheten har om lag 650 finske statsborgere – over 100 av disse er bosatt i Alta. Elenius mener mange av finlenderne har kommet til Norge og Finnmark for å arbeide. Spesielt fiskeindustrien har dratt stor nytte av den finske arbeidskraften.

– Møte alle finlenderne og se samholdet blant finnene har vært helt fantastisk, kirkerådets medlem Riitta Helgestad, og legger til at det så langt har vært en utrulig givende tur.

Fra Alta går turen til Hammerfest før de setter seg på Hurtigruta og reiser østover.

– Vi reiser rundt om i Finnmark i 10 dager, starter fra Tromsø på fredag denne uken og avslutter i Vadsø kulturdager 17. Og 18 juni, opplyser Huhtanen.