Det kvenske navnet for Alta er Alattio. Nå har navnet inspirert den nye restauranten som åpner her (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

Det kvenske navnet for Alta er Alattio. Nå har navnet inspirert den nye restauranten som åpnes i sentrum. 

 

Velkommen til Alattio. (Foto: Arne Hauge.)

Snart åpnes restauranten «Alattio Pizza e Pasta» midt i Alta sentrum. Det er PNH Norway AS har signert leieavtalen for drift av det karakteristiske Alfa-bygget i gågata, og planen er allerede klar: I første etasje åpner de «Alattio Pizza e Pasta». Navnet er lokalt, siden Alattio er det kvenske navnet på Alta, men konseptet er italiensk pizza og pasta.

– Vi får inn en italiensk pizza-kokk, og vi kan bruke den pizzaovnen som allerede er i lokalene, opplyser Vegard Berge Uglebakken til Altaposten. Foreløpig jobber de etter en plan om å åpne i tidlig av mai.

Så framover kan det hende mange altaværinger vil gå rundt å si Alattio med litt italiensk «schwung». 

Sjokoladeproduksjon

Mens hovedetasjen vies italiensk mat, skal Sjokolade-Camilla ha sin produksjon i kjelleren der er det er et stort kjøkken.  Med flyttinga er målet å få opp produksjonsvolumet til Sjokolade-Camilla. Hun flytter inn straks de har fått nøklene til lokalet – ifølge Uglebakken, i midten av april.

– Nå kan hun få et større marked. Vi håper å femdoble volumet. Kafe på dagtid, med hennes spesialiteter og god mat, sier Uglebakken som også ønsker de å dra nytte av vinterparken i sentrum og få mer av livet i parken inn i lokalene.

Fra før driver Uglebakken & co Canyon Hotell, samt restauranten Stakeriet og Gabo-bar i Alta sentrum. De to sistnevnte har for øvrig knyttet sin identitet mot det tradisjonelle laksefisket i Altaelva.