Magasinet for fagorganiserte har et opplag på nesten 160 000. I nummer 2-2021 ble det ei dobbeltside til det kvenske. (Skjermbilde av oppslaget/Magasinet for fagorganiserte)

 

Nylig kunne horder av hardtarbeidende medlemmer lese om Ruth J. Karlsen og sønnen Tom Einar, begge kvener fra Harstad.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

På tampen av januar i år skrev vi om journalisten Roy Ervin Solstad, i anledning Kvenfolkets dag ba han Ruijan Kaikus lesere om hjelp til å finne en velorganisert kven. Kvener er kjent både for arbeidsmoral og ryddighet, så det ordnet seg på utmerket vis, framgår det av siste utgave av Magasinet for fagorganiserte.

«Jakten på morsmålet» heter artikkelen, den fyller sidene 54-55 i det populære magasinet, med et opplag på nær 160 000 eksemplarer. Spalten heter «Stemple ut/i forbifarten» og artikkelen er etter det vi kan forstå åpen for alle å lese (eneste vi gjorde var å klikke ok for å godkjenne brukeravtalen, så var vi inne). Her er lenka:

Fin artikkel om det kvenske i digert medlemsblad

Der vil du straks kunne lese mer om kvensktalende Ruth J. Karlsen fra Harstad, og hennes sønn Tom Einar som tidlig ønsket å lære seg språket. Tom Einar jobber som organisasjonsarbeider, fagorganisert i Fellesforbundets avdeling Harstad. Den 16. mars, framgår det, skal han feire Kvenfolkets dag. Det samme skal sikkert også Ruth, som for øvrig deler noen meget velreflekterte synspunkter med Fellesforbundets medlemmer. Vel verdt å lese hva hun mener, kan det oppfordres.

Og dersom du vil lese den første saken vår, den om journalisten som ønsket seg en kven å skrive om, så finner du den her:

Kjenner du en fagorganisert kven?