Til neste år vil den dynamiske duoen Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen gå for noe færre, men større produksjoner enn før. – Vi står på for fullt, sier paret. (Foto: Arne Hauge)

 

Duoen Beddari Nilsen kjører på med kvensk danseproduksjon. – Vi merker interessen for den kvenskfinske arven, sier Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– Vi merker med glede interesse for at vi holder både konserter, kurs og workshops, og at vi gir ut musikk som springer ut av den kvenskfinske arven, sier Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen.

Det musikalske radarparet har blitt svært ettertraktet særlig i kvenske og norskfinske miljøer, og en rask kikk på konsertlisten for inneværende år viser med stort og smått nær 60 oppdrag. I 2017 slapp de plata «Ruija» med sanger fra Nord-Norge, ei plate som fikk ros som et variert og varmt og velprodusert album, og i 2019 legges det opp til å jobbe med nytt album.

Har nådd mange nye

– Siden vi for alvor kom i gang med systematisk innsamling, bearbeiding og fremføring av tradisjonsmusikk fra Ruija for vel fire år siden, har vi nådd ut til mange nye publikummere og arrangører, sier Beddari og Nilsen, og lover å holde trykket oppe for kommende år.

– Vi kommer til å stå på for fullt framover, da med noe færre, men større produksjoner enn tidligere, sier paret, som forteller om flere spennende prosjekter på planleggingsstadiet for 2019.

Plate og dans

– Det er litt tidlig å gå ut med det alle detaljene, men stikkord er plateinnspillinger, kvensk danseproduksjon og deltagelse på festivaler.

På konsertbookingen er ingen dag mer ettertraktet enn kvenfolkets dag 16. mars, og den datoen er allerede spikret for neste år, blir det bekreftet.

– Vi har tidligere markert dagen i Oslo og Tromsø. Neste gang blir med foreningen Norske Kvener Midt-Norge i Trondheim, sier de.