Matilda Harju oli ensimäinen vieras SVT:n sarjassa Minun ääni-min röst. Henrik Niva oon ohjelman väärti. (Särmikuva: SVT play)

 

Minun ääni -min röst- oon uusi kaksikielinen programmi Ruottin SVT:ssä.

 

Liisa Koivulehto
liisa@ruijan-kaiku.no

 

Programleder Henrik Niva, som til vanlig jobber på Sveriges Radio Meänraatio, snakker med gjester  i studio på meänkieli. Praten er tekstet på svensk. Det første programmet som gikk 31. mars kan sees også i Norge på SVT Play.

Det neste programmet kommer 7. april.

Ensimäinen vieras, 31. marsikuuta, oli Matilda Harju Jukkasjärvestä. Hän oon 22-vuotinen ja hän heitti pois somen ja tv:n. Hän oli ollu somessa 12-vuotisesta lähtiin. Hän meinaa ette hän oon nyt saanu enämen aikkaa mutta joskus hän tunttee ette hän oon ulkopuolela. Toinen vieras oon lääki ja kirjailija Anders Hansen joka oon kirjoittanu kirjan siitä mitä some tekkee meile. Tämä kirja inspireerasi Matildaa.

Katto programin tästä.

Tulleeviita teemoja oon esimerkiksi metoo, särmiaika, pride, ystävyys ja kliima.