Kvääninuoret. (Kuva: Lisbeth R. Dragnes/Vadsø Museum – Ruija Kvenmuseum)

 

Minner, framtidsutsikter og nytt styre er stikkordene foran kommende årsmøte i den kvenske ungdomsorganisasjonen.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Kvääninuoret – Kvenungdommen holder sitt årsmøte søndag 5. mars. Årets møte arrangeres digitalt, hvis hensikt er at flere skal kunne delta. Det melder den kvenske ungdomsorganisasjonen på sosiale medier.

«Vi kommer til å mimre året som har vært, se på året som kommer og velge nytt styre. Kanskje det blir noen overraskelser, priser og premier også?», skriver Kvääninuoret.

Som Ruijan Kaiku tidligere har meldt kommer sittende styreleder Åsne Kummenje Mellem til å gi stafettpinnen videre og lede sitt siste årsmøte for denne gang, mens sittende nestleder Kristine Jonas har uttalt at hun kjenner seg klar til å påta seg ansvaret og dermed vil stille til valg som ny leder.

Alle som ønsker å stifte bedre bekjentskap med organisasjonen har nå en gylden mulighet. Det er nemlig anledning til å melde seg på enten som deltaker med stemmerett, noe som innebærer at man er mellom 15 og 35 år og betalende medlem. Eller man kan melde seg på uten å være medlem; som observatør med talerett, men uten forslags- og stemmerett.

Møtet avholdes på Teams, og møtelenke- og papirer sendes ut i forkant av møtet, skriver Kvääninuoret.

Les også:

Stiller til valg som ny leder