Hver uke får du møte blant annet Åsne, May-Britt og Noora i The Kveeni Girl Gang på Ruijan Radio.
(Foto: Kveeninuoret) 

 

The Kveeni Girl Gang har som mål å erobre verden. Først ut er kvenradioen Ruijan Radio.

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Nora Marie Ollila (23) og Åsne Kummeneje Mellem (24) skal sammen med Maj-Britt Blomli lage faste innslag til Ruijan Radio. Jentene kaller seg The Kveeni Girl Gang, og har noen svært hårete mål med radiospalten sin.

– Vi skal ta over verden!

For de som ikke kjenner til de unge damene i The Kveeni Girl Gang, så kan vi røpet at Noora egentlig kommer fra Storfjord og at hun er vokst opp med kvensk og finsk språk i hjemmet. Nå nå bor hun i Tromsø og er heltidsstudent på lærerutdanninga med fokus på matematikk. Åsne er fra Tromsø, men tar nå mastergrad i kunst i Oslo. Tidligere i sommer debuterte hun med fotoutstillingen «Kven er kven» på Ruija Kvenmuseum i Vadsø. Maj-Britt er fra Nordreisa og er også student.

– Vi skal blant annet prate om språk og om hvordan det er å være ung i dag, forteller Åsne.

– Jeg vil dele ting fra min hverdag, for eksempel det vi snakket om da vi drakk kaffe i går. I sendinga får dere høre litt om våre tanker rett og slett, supplerer Noora.

– Jeg tror vi har mye å komme med, sier Åsne.

Unge kvenske stemmer

Trioen er også en del av styret til Kveeninuoret, den kvenske ungdomsorganisasjonen. Her skal de være de unge kvenenes stemme utad.

– Hele poenget er at Kveeninuoret skal være en landsdekkende arena for unge kvener, og nå skal vi prøve å nå de unge kvenene i radioen også, forteller Noora.

De oppfordrer unge til å ta kontakt med dem gjennom deres facebookside eller på Instagram for å komme med innspill om hva de kan prate om på radioen.

– Vi er veldig åpen for spørsmål og ideer om hva dere vil at vi skal ta opp på radioen, sier Åsne.

– Vi gleder oss masse til å være på radioen. Tune in, oppfordrer Noora og Åsne.

 

Her kan du høre The Kveeni Girl Gangs radiodebut: Ruijan Radio