Thea Thomassen kan røpe at hun blant annet har skrevet en låt om den kvenske fornorskingsprosessen. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

I denne ukens sending får vi høre Thea Thomassen fortelle hvordan hun bruker sin kvenske bakgrunn i musikken hun lager. 

 

Lytt til RUIJAN RADIO

 

Den London-baserte artisten Thea Thomassen fra Alta er svært stolt av sine kvenske røtter, og bruker gjerne elementer fra kvensk kultur i sin musikk.

– Mange av fortellingene jeg bruker i de låtene jeg lager er fortellinger som jeg er vokst opp med her i nord. Både kvensk og samisk, men jeg gjør de anno 2020, forteller Thea Josefine Jennifer Thomassen fra Alta. Hun studerer popmusikk på det velrenomerte musikkuniversitetet BIMM i London. I denne ukens Ruijan Radio-sending får du høre at Thea har laget sin egen musikksjanger, og du får også høre en av hennes pop-låter.

Heidi og Martin snakker også litt om nett-trolling og hets av kvener i sosiale medier. Vi får også høre en liten snutt fra professor Einar Niemis foredrag om kvener. I tillegg har Raymond Olufsen ved språksenteret i Vadsø laget et innslag til oss sammen med Tomi Vaara. Selvsagt blir det også vits på kvensk, en skikkelig vanskelig hjemmelekse til Martin og musikk.

Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 11, med reprise fredag til samme tid. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast på for eksempel Spotify.

Hør sendinga her: RUIJAN RADIO