Opp mot 30.000 kroner venter på deg: via midler fra fylkeskommunen kan ulike prosjekter omsøkes og kan hende innvilges. Her ser vi den velkjente båten i Skallelv. (Illustrasjonsfoto: Nina Merete Austad/Finnmark fylkeskommune)

 

 Gledelig at vi med den nye tilskuddsordninga kan støtte opp om grasrotinitiativer fra det kvenske og norskfinske miljøet, sier Ragnhild Vassvik, fylkesordfører for Finnmark.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Jeg håper på sikt at vi kan bygge opp en mer slagkraftig tilskuddsordning for området kvensk og norskfinsk, blant annet når vi i det nye fylket Troms og Finnmark får ansvar for den nasjonale ordninga for samme område, sier Ragnhild Vassvik.

Fylkesordføreren sa dette i ei pressemelding tirsdag denne uken, hvor de viste til at Finnmark fylkeskommune fra budsjettåret 2019 har en søkbar budsjettpost for kvenske/norskfinske grasrottiltak.

«Formålet med tilskuddsordninga er å styrke og fremme kvensk språk og kvensk/norskfinsk kultur og samfunnsliv i Finnmark,» heter det i pressemeldingen.

Særlig for barn og unge

Med midlene ønsker Finnmark fylkeskommune å jobbe mot en rekke ulike mål, som styrking og økt bruk av kvensk språk, spesielt blant barn og unge. Økt deltakelse og involvering i kvensk/norskfinsk kultur og samfunnsliv, særlig blant barn og unge. Økt formidling av kvensk språk og kvensk/norskfinsk kultur, særlig overfor barn og unge.

Til spørsmålet om hvem som kan søke, er svaret ganske enkelt alle. Nærmere bestemt kan støtte tildeles institusjoner, organisasjoner, lag og foreninger, enkeltgrupper og enkeltpersoner.

Maksbeløpet for hvert tilskudd er kroner 30.000, og for mer info, klikk her

– Veldig gledelig at vi med den nye tilskuddsordninga kan støtte opp om grasrotinitiativer fra det kvenske og norskfinske miljøet, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik. (Foto: Trond Magne Henriksen/Finnmark fylkeskommune)