(Kuva: Alf E. Hansen)

 

Solid gjenstand fra den gode, gamle tiden da alle hus hadde vedfyring.

 

Vanhaa uuni

Voimaselskaapilta tullee tulvimalla räkinkkiitä, harvemalla ette harvemalla oon puu-uuni. Eikä kuitenkhaan köökissä. Tässä meilä oon paljon piđossa ollu uuni, siinä oon kyllä poltetty syltä jos toisenki koivupuuta ette muori oon saanu totheen omat keskipäiväplaanat. Nerokkhaasti laitettu, siinä oon oma irtoplaatta sekä keittämistä ette paistamista varten. Pane merkkhiin nuot monet luukut ja loovat, siinä oon vielä pienenlainen häkäluukkuki savuröörissä.

 

Gammel ovn

Det strømmer på med regninger fra kraftlaget, stadig færre hus har vedovn. Og slettes ikke på kjøkkenet. Her ser vi velbrukt utgave, den har nok brent sine favner bjørk for å realisere mors middagsplaner. Genialt laget, med plater for koking og steking som også kan løftes vekk. Legg merke til de mange lukene og skuffene, til og med et lite slags eksoslokk på bøyen i røykrøret.