Feiring er på sin plass når milepæler nås. (Foto: Lisa Vidal Wilhelmsen)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Æ heter Frank Halvorsen og er klar for årets fjerde sending her på Ruijan Radio.

I dag skal vi være så freidige at vi starter med å gi oss sjøl en klapp på skuldra. Siden starten i 2019 har det nemlig blitt hele 100 episoder fra Ruijan Radio. Innhold og programledere har variert, men målsettingen om å snakke om det kvenske har hele tiden ligget fast.

I neste uke er det endelig Kvenfolkets dag. Datoen er som kjent den 16. mars, som i år betyr en onsdag. I og med at vår sending nummer 101 går på lufta dagen etter den store dagen, skal vi benytte sjansen i dagens sending til å prate mye om hvordan feiringen foregår rundt om i landet.

Se også fram til ukens språkhjørne, som denne gangen får en fin vri. Vår journalist i Nord-Troms tar oss nemlig med når han lærer sin datter Milda Elene kvensk. Ho er under to år og her kan det loves litt morsomheter.

Da høres vi til sending nummer 100, og Ruijan Radio benytter anledningen til å forhåndsgratulere kvenfolket med dagen. Hyvvää kväänin kansanpäivää! – Gratulerer med kvenfolkets dag!