Til Pajala og Haparanda med stopp for lunsj ved vakre Kukkolaforsen. Busstur for medlemmer av Slekt og Data og Norske Kveners Forbund. (Arkivfoto)

 

Klappet og klart for medlemstur til kvenske røtter.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Datoene er snevret inn og det meste på stell for å reise på langtur. Til Tornedalen. Hensikten er slektsforskning, der forbundene Slekt og Data Nord samt Norske Kveners Forbund, Ruijan kvääniliitto gikk ut med offisiell invitasjon mandag denne uken.

Det var i 2016 og 2019 at forbundene arrangerte tilsvarende tur, erfaringene derfra frister altså til reprise.

«Tilbakemeldingene fra deltagerne var udelt positive, og vi har fått en rekke henvendelser med spørsmål om å arrangere en ny tur», melder komitéen for turen, ved Bente Nordhagen, Sigbjørn Elvebakken, Øyvind S. Larsen og Geir Johansen Storli.

Hvis du vil hive deg med bussen, må du krysse av dagene torsdag 17. august til søndag 20. august. Pluss betale en deltakersum på 7000 kroner. Noe som høres heftig ut, men som altså dekker hele turen inkludert overnatting og det daglige brød. Bussen starter fra Tromsø –  av økonomiske grunner blir det ingen buss fra Alta denne gangen – og det er fullt mulig å hoppe på underveis.

«Vi vektlegger å få til et program som skal gi deltagerne ny kunnskap om våre aner/slektninger som bodde i Tornedalen og om tilflyttingen til Troms og Finnmark på 1700 og 1800-tallet», opplyser Slekt og Data og NKF, som med seg i planleggingen har slektsforskerforeningen for Haparanda – Torneå. Det er nyttig for å utveksle informasjon om slektsforskning over landegrensene, melder arrangøren.

Påmelding til epost: oyserla@gmail.com.

Glade deltakere fra en tidligere tur. (Arkivfoto: Alf E. Hansen)