(Foto: Alf E. Hansen)

 

Gratis låsepinne, fant sikkert fjæra i fjæra. • Vapaa lukitustappi, fiera luultavasti löysi fiervalta.

 

Lett som ei fjær

Tro det eller ei, men dette er alvorlig ment og noe man lett fant på før i tiden. Sjåen eller naustet har stadig låsemekanisme, men den gamle låsepinnen er borte. Hvis man også er så heldig å bo uten behov for hengelås, kan man gjøre som her, lett som ei fjær. Det er stormåsen svartbaken som har donert låsepinnen, solid nok til å holde skuret trygt lukket for vær og vind.

 

Keviä ko höyhen

Uskokaa eli älkää, mutta tämä oon kyllä tarkotettu aivan vakavasti, ja tämmösiä löytyi paljon vanhaasseen aikhaan. Puurassa eli naustissa oon aina lukkumeininki, mutta vanhaa lukkupinni oon pois. Jos sattuu olemhaan niin onnelinen ette assuu ilman ette tarttee munalukkua, niin saattaa tehhä niin ko tässä, se oon keviä ko höyhen. Se oon kairo mustapyrstö joka oon kenkanu lukkupinnin, nokko lujan pitämhään puuran turvalisesti lukussa säätä ja tuulta vasthaan.