Göran Johansson, Sören Fjällborg, Jan Daleng og Alf E. Hansen (fotograf) la detaljene for kvensk samling i Kiruna i august 2018.

 

NKF satser på å få arrangert den kvenske samarbeidsleiren «Et språk, en kultur, et folk» fra 2018 også i år. Denne gangen i Kvænangen.

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

Norske kveners forbund – Ruijan Kvääniliitto (NKF-RK) annonserte denne måneden at den kvenske samarbeidsleiren «Et språk, en kultur, ett folk» som ble arrangert i samarbeid med Svenska Tornedalingars Riksförbund i Kiruna august 2018, vil videreføres i år. Denne gangen vil arrangementet foregå fra 2. til 5 september 2021 i Kvænangen.

– Programmet vil bestå av aktiviteter som: Fjordfiske og fangst, matlaging, husflid, tømmerarbeider, byggeskikk, utveksling av ord og uttrykk på meänkieli og kvensk mm., der vår felles kultur synliggjøres. Videre vil det bli foredrag om aktuelle tema innen kvensk kultur, historie og språk. Det vil også bli organiserte aktiviteter for barn, melder NKF-RK.

Les mer om leiren fra 2018 her: «Et språk, en kultur, et folk»

Arrangementet vil holdes i Kjækan, Sørstraumen i Kvænangen. Her har NKF kontorer som vil fungere som gode fasiliteter for arrangementet.

– Detaljer i programmet er under utarbeidelse og vi kommer tilbake med mer informasjon om det og oversikt over overnattingsmuligheter. Vi håper at smittesituasjonen tillater et slikt arrangement og det tas derfor forbehold om det.