«Det skal ikke være sånn at elevene må kjempe for å få læremidla på språket de har rett på.» (Illustrasjonsfoto: Vidar Kristensen/Altaposten)

 

Klar tale fra ny leder for Norsk Målungdom.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Tobias Christensen Eikeland. (Foto: Norsk Målungdom)

«Jeg gleder meg til å være med på å drive organisasjonen videre og bygge opp robuste lokallag etter to år med en pandemi det har vært vanskelig å drive aktivitet i. Nå skal vi både arbeide for et løft for organisasjonen og for politiske gjennomslag for nynorsken og språkmangfoldet», sier Tobias Christensen Eikeland (21), nyvalgt leder for språkorganisasjonen Norsk Målungdom.

Det var under landsmøtet i Bergen sist helg at Eikeland ble valgt til leder, og når han formelt tiltrer i juli i år, lover han å jobbe særlig for de språklige rettighetene til elever og studenter. Dette framgår i ei  fersk pressemelding fra Norsk Målungdom.

«Det skal ikke være sånn at elevene må kjempe for å få læremidla på språket de har rett på», sier den nyvalgte lederen.

Eikeland er fra Søndre Nordstrand i Oslo, og har tidligere hatt verv i både landsstyret og sentralstyret. Norsk Målungdom er den største ungdomsorganisasjonen for språk i Norge, og oppgir å jobbe for nynorsken, dialektene og språkmangfoldet.