Mye mulig er Kristin Mellem den aller mest kjente kvenske musikeren her til lands. Nå søker Arktisk Filharmoni komponister til sin store satsing på så vel samisk som kvensk musikk. (Illustrasjonsfoto/arkiv: Pål Vegard Eriksen)

 

Er du blant de få med rett kompetanse for en slik musikk-satsing?

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

I forbindelse med det de omtaler som en større satsing på samisk og kvensk musikk, ser Arktisk Filharmoni for tiden etter komponister bosatt i Norge. Saken gjelder et samarbeid med det som mål å utvikle ny musikk for ensemble – med samisk/kvensk forankring.

«Prosjektet har som mål å bestille 4 nye verk for ensemble som skal urfremføres i 2025. Det vil være anledning til å søke om prosjekt alene som komponist, eller som komponist i samarbeid med en utøver», melder Arktisk Filharmoni på sine hjemmesider.

Søknadsfristen er 15. desember i år, så en viss hast med andre ord. Naturlig nok sier arrangøren at de legger særlig vekt på prosjektets samiske/kvenske tilknytning og relevans.

Vi tar med at dersom du har den rette kompetansen og blir blant de utvalgte, så vil du som komponist gjennom dette prosjektet få skrive et bestillingsverk for et av Arktisk Filharmoni sine ensembler. Med et komposisjonshonorar inntil kroner 60 000.

Det meldes at du også vil få anledning til å delta på workshop med Arktisk Filharmoni, dette som en del av et fagseminar med samisk/kvensk tematikk i oktober neste år. Sist, men neppe minst, urfremføring av ditt verk med musikere fra Arktisk Filharmoni om to år, i 2025.