Det er nå kjent at Vilde Christoffersen Walsø vil ta over tre stillinger i NKF. Det er NKF som bekrefter dette. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

Vilde Christoffersen Walsø tar over konsulentstillingen i Norske Kveners Forbund (NKF) etter at det ble kjent at Tomi Vaara har fått jobb i NRK.

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

Det opplyser generalsekretær i NKF, Ivar Johnsen, til Ruijan Kaiku. De har i tillegg valgt å slå sammen flere stillinger som Christoffersen Walsø gradvis vil ta over.

Tre stillinger blir til én

– Tomi har hatt en halv stilling som konsulent, og denne stillingen vil nå bli slått sammen med en 20 prosent stilling som prosjektmedarbeider for kolmeprosjektet, i tillegg til et svangerskapsvikariat på 30 prosent som ungdomsmedarbeider, utdyper Johnsen.

Christoffersen Walsø har allerede tredd inn i stillingen som prosjektmedarbeider for kulturutvekslingsprogrammet «Kolme!», og vil ta over det resterende arbeidet i de to andre stillingene fra 1. mai.

Les også: Tomi går fra NKF til NRK

– Jeg tror det vil gå veldig fint. Vilde kjenner organisasjonen godt, og er i tillegg en person vi kjenner, slik at det blir mindre opplæring enn hvis man skulle ha hentet noen utenfra.

Samtidig peker Johnsen på at en sammenslåing av flere stillinger vil spare organisasjonen for mye administrativt arbeid, som vil være en fordel både for dem selv og medlemmene.

– Vi ser kun fordeler ved å gjøre det på denne måten.

Hun vil i all hovedsak utføre arbeidet sitt fra Trondheim hvor hun nå holder til.

Kolliderende verv?

Christoffersen Walsø ble for øvrig valgt inn som nestleder i NKFs forbundsstyre i juni. Et politisk verv som kan være problematisk i kombinasjon med den nye jobben.

– Det kan hende at hun må frasi seg stillingen som nestleder, men det er en avgjørelse forbundsstyret må ta, svarer Johnsen til vårt spørsmål omkring dette.