Lansering av bok blir også en del av arrangementet på Halti kulturscene tirsdag 26. mars. (Illustrasjon: Out Stories)

 

Fyller et allerede rikholdig program med lansering av bok.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Vi har tidligere skrevet om et arrangement på Halti kulturscene tirsdag 26. mars, kalt «Our Stories Final Tour.» Arrangementet er ledd i en turné som begynner på Storslett og slutter i Tornio, hvor turneen under ett utgjør avslutningsarrangementet for et Interreg-prosjekt med tittelen «Our Stories – the business of using storytelling to draw people in».

Ler mer her: Turnerer fra Storslett til Tornio

I tillegg til selve forestillingen vil det samme dag bli holdt et åpent seminar, det nye er at folkene bak Our Stories også plusser på med et tredje arrangement, lanseringen av prosjektets såkalte Storybook.

– Den boka består av tretti fortellinger, ti av dem inspirert av og bearbeidet etter fortellinger fra barn og voksne fra Nord-Troms, sier Inger Birkelund, den norske prosjektlederen for Our Stories.

Prosjektleder Inger Birkelund (til venstre) ses her sammen med Tove Reibo og Pål Vegard Eriksen fra Halti kvenkultursenter. (Foto: Arne Hauge)

Her har du oversikt over de 10 «storiene» som Birkeland sikter til, samt navn på bidragsytere:

Ingrid, Hedda og Signe fra Straumfjordnes skole – Våre beste venner
Ørjan Steinsvik – Bærplukk
Ørjan Steinsvik – Kaffekopp
Ingrid Johansen (Elisabeth Johansen) – Vàibmogiella
Inger Birkelund – Svaneflokken
Olaug Rønsen – Tro og familie
Vandringsmannen – Jon Birkelund
Hege Liland – Tilbake
Herborg Karlsen Fagertun – Fortellinga om Inger Nakken
Nils Petter Nilsen – Grensefolket

– Fire av fortellingen skal også framføres fra scenen, blant annet låten Tilbake. Den er skrevet og framført av Kristin Mellem, sier Birkelund.

Om prosjektet Our Stories kan vi lese følgende:

«Felles historie og kultur er sterkt fremtredende langs Nordlysveien, som binder sammen den finske, svenske og norske grensen. I disse landene deles en voksende bevissthet om felles røtter og identitet, noe som er bakgrunnen for dette grenseoverskridende prosjektet. I dag finnes Nordlysveien, men det er behov for å skape mer aktivitet langs denne ferdselsruten. Prosjektets visjon er å bidra til virksomhet som gjør Nordkalottregionen mer aktiv, levende og attraktiv gjennom bruk av fortellinger, noe som også vil bidra til økte forretningsmuligheter for små og mellomstore bedrifter i området. Regionens egne språk og kulturer – samisk, kvensk, meänkieli – er en viktig del av fortellingene. Fortellingene vil bli synliggjort i ulike former og uttrykk – som storybook, musikkproduksjon, kortfilmproduksjon og muntlige framstillinger.»