Det var i 2015 at Eirik Losnegaard Mevik ble ordfører for Kvænangen i Nord-Troms. Et verv han stadig innehar idet Sannhetskommisjonen  snart kommer på besøk. (Arkivfoto: Arne Hauge)

 

Alle kvænangsværinger og andre interesserte er hjertelig velkomne.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Distansen må på mange vis sies å være stor når det gjelder de to siste åpne møtene for Sannhets- og forsoningskommisjonen inneværende år. Først mandag 29. november i kommunestyresalen i Kvænangen kommune, deretter Samisk hus i Oslo lørdag 4. desember.

Møtet i Kvænangen skjer i samarbeid med Kvænangen kommune, Norske Kveners Forbund og Kvænangen sameforening, og det åpne møtet varer fra klokken 18 til 21.

Fra programmet kan vi lese at Evelyn Eriksen starter med foredrag om fornorsking og eiendomsstruktur i Indre Kvænangen, samt at det blir velkomsthilsen ved ordfører Eirik Losnegaard Mevik (Ap).

Les også denne saken:

Dystre tall for viktig kvenkommune – tar grep for å motvirke

EiRA joavku står for det kulturelle innslaget, før Ivar Bjørklund – kommisjonsmedlem og forsker med særskilt god kjennskap til nettopp Kvænangen – skal fortelle om granskingen og lokalhistorien i nevnte kommune.

Også kommisjonsmedlem Ketil Zachariassen skal si noe, nemlig om personlige historier og forsoning.

Det åpnes for innspill til kommisjonen, kort sagt det som ligger an til å bli en fin samtale om sannhet og forsoning. Med kaffeservering, opplyses det.