Ut på tur: Terje Wollmann og tegneren Kristoffer Karlsen, klare for rundreise i Troms og Finnmark. (Foto: Privat)

 

Karlsen og Wollmann tar med Nils ja Magga og drar på mini-turné. Kanskje til et sted nær deg?

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Foto: Privat

Burfjord, Oksfjord, Alta, Honningsvåg, Lakselv. Det er steder nevnt i ei pressemelding fra tegner Kristoffer Karlsen og forfatter Terje T Wollmann, henholdsvis fra Hammerfest og Sør-Varanger. De er skaperne av den kvensk-oversatte tegneserien om Nils & Magga. I uke 22, altså månedsskiftet mai-juni, tar de med seg sine karakterer og legger ut på mini-turné i Troms og Finnmark. Hensikten er å holde fortellerstunder.

«Fra scenen får publikum bli kjent med det Nils og Maggas verden gjennom teater, video og lydkulisser. Å bo i Finnmark er som alle vet aldri kjedelig og publikum får være med hjem til søsknene, et innblikk i Nils drømmeverden og høre om hvordan det gikk da barnas onkel møtte en jerv under reingjeting», melder duoen.

På tre av stedene, nemlig i Burfjord, Oksfjord og Lakselv, blir det tillegg i programmet. I samarbeid med Porsanger Kvenske Språksenter/Samisk språk- og kultursenter og Kvænangen Språksenter blir det nemlig også «kvensk/samisk Språkshow.»

I bytte mot noen kjekke tips når det gjelder å tegne, skal barna sørge for at tegneserieskaperne får snappet opp kvensk og samisk og således lært mer om språkene som serien er oversatt til.

Om tegneserien heter det at den gir leserne et innblikk i oppvekst i Finnmark, og oppvekst omgitt av samisk og kvensk kultur. Vi tar med at tilsvarende fortellerstunder tidligere er satt opp på Kvenfestivalen i Vadsø 2021, Grenselandmuseet i Sør-Varanger samt på Finnmark Internasjonale Litteraturfestival FINNLITT 2021. Seriehefte nummer tre er for øvrig under arbeid.