Ronja Lindbach er en ung og fremadstormende artist fra Vadsø. Og bakgrunnen, den er kvensk. (Foto: Privat)

 

Ung nordnorsk artist slipper sin tredje singel.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– En lystig liten låt som vi tror vil passe perfekt for radiospilling, heter det fra Ronja Lindbach, den unge kvenen fra Vadsø er i disse dager klar med sin tredje singel. Låta med tittelen «»A Great Day!»

Ronja har vi skrevet om tidligere, blant annet da hun sang for Sannhetskommisjonen da de besøkte hjemstedet hennes for et år siden. Folk ble rørt til tårer av sangen hennes, skrev vi da.

Konsertsesongen 2020 ble en diger nedtur for de fleste artister som trenger publikum, så Ronja sier hun håper på bedre tider i 2021.

Til tross for den glade tittelen, ble den nye låta skrevet på en dag der «universet var i mot meg,» heter det fra artisten:

Jeg er ganske glad i å tenke negativt og klage over livet mitt til andre, og derfor får jeg ofte høre at livet er det jeg gjør det til og at jeg bare må tenke mer positivt. Jeg hadde en veldig dårlig dag og fikk høre at jeg bare måtte endre innstillingen min. Det er nok en god del sannhet i det, men det suger å høre det når man allerede er i dårlig humør. Denne låta handler med andre ord ikke om å ha en bra dag.

– Jeg ville lage en låt som høres veldig glad og lykkelig ut, men som egentlig er ironisk. Jeg hadde lyst til å vise folk rundt meg at det ikke var innstillingen min som var problemet, men jeg ble riktignok i bedre humør etter å ha skrevet sangen, og jeg blir fortsatt glad hver gang jeg synger den. Konklusjonen
min er at jeg kun motbeviste meg selv, sier låtskriveren og sangeren.

 

Ronja Lindbach da hun i 2019 sang for Sannhetskommisjonen i Vadsø. (Arkivfoto: Heidi Nilima Monsen)