Årets Kyläpeli var en del av Den kulturelle skolesekken for åttendeklassingene i Storslett. (Foto: Jørn Holm)

 

Elever fra Storslett skole lagde en dokumentar om årets landsbyspel. 

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Årets utgave av Kyläpelier er historie, og arrangøren er strålende fornøyde med gjennomføringen. Dette til tross for at de måtte lage en spesialtilpasset versjon på grunn av pågående pandemi. Resultatet ble to forestillinger: Matkala Yksin på Halti Kulturscene og Polkupeli i Elveparken.

I år som i fjor samarbeidet Kyläpeli med Storslett skole og Den kulturelle skolesekken om et opplegg for 8. klasse, og elevene fikk delta i spelet som markedsfolk og utgjorde et kor som fulgte solistene i Polkupeli.

– Noen av elevene var på mediegruppe som tok bilder publisert på våre sosiale mediekanaler. De laget også en kort dokumentar som Eili Bråstad Johannessen veiledet og redigerte, forteller medprodusent Agnete Båtnes Braaten.

I videoen nederst i saken kan du se åttendeklassingenes egen dokumentar fra årets landsbyspel, og du får blant annet bli med bak scenen, se glimt fra forestillingen og høre hvordan publikum opplevde forestillinga.

– Det er svært viktig for oss å trekke fram at avviklinga av Kyläpeli ikke hadde vært mulig uten godt samarbeid. Våre barneskuespillere fra Itu barneteater, spelkoret, øvrige skuespillere og musikere, Halti Kvenkultursenter, Halti nasjonalparksenter, Nord-Troms museum, Forskningsdagene/Halti næringshage, Kulta og Storslett skole, presiserer Båtnes Braaten.

Kyläpeli er for øvrig en del av Yhessä, ett av fire satsingsområder i Kvääniteatteri, et teater under etablering.