Da et passende og rimelig lokale ble ledig i Altabydelen Bossekop for kort tid siden, heiv Alta Kvenforening seg rundt og kapret plassen. Der vil Kvenstua åpnes i løpet av kort tid.

– Vi har lenge ønsket oss en egen plass hvor kvenene her i Alta kan møtes, og nå blir det endelig en realitet, sier Grete Alise Monsen, Åste Eriksen, Tone Julsen og Hallfrid Murberg i Alta Kvenforening. Torsdag ettermiddag var de samlet i det nye lokalet for å planlegge hva de skal fylle det med -både av aktiviteter og invetar.

I midten av lokalet planlegges det å ha et stort møtebord med plass til 10-12 personer, som også kan fungere som arbeidsbord til for eksempel ulike håndarbeidsaktiviteter. En skal også sette inn en vev, symaskin, kontorplass og hyller og oppheng hvor driftige kvener kan stille ut og selge ulik håndarbeidsprodukter.

Kvenstua skal fungere som kontoret til Alta Kvenforening, og i tillegg kan driftige medlemmer stille ut og selge egenproduserte kvenske håndarbeidsprodukter. Det er også tenkt å kunne ha lesestunder, språktimer, kultur- og historietimer, forskjellige aktiviteter for barn og unge, samt ulike håndarbeidskurs.

– Dette blir på en måte et mini kvensk språk- og kulturverksted, forklarer damene.

Lokalet vender ut mot hovedveien og har tidligere huset en bokhandel. Ved siden av Kvenstua holder kultursenteret Sisa til.

Allerede mandag skal kvenforeninga ha en dugnad for å få på plass inventar til lokalet.

Den nye Kvenstua ligger godt plassert rett ved hovedveien i Alta. Her ser vi Grete Alise Monsen, Tone Juhlsen, Åste Eriksen og Hallfrid Murberg planlegge hva kvenstua skal fylles med av aktiviteter og inventar. Foto: Heidi Nilima Monsen

Den nye Kvenstua ligger godt plassert rett ved hovedveien i Alta. Her ser vi Grete Alise Monsen, Tone Juhlsen, Åste Eriksen og Hallfrid Murberg planlegge hva kvenstua skal fylles med av aktiviteter og inventar.
Foto: Heidi Nilima Monsen