Ivar Beddari, Ørjan Steinsvik, Astrid Serine Hoel og Sara Maria Maliniemi Lindbach gjenerobrer hovedstaden på nytt under årets store teaterbegivenhet i juni. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Heddadagene 2023 lanserer årets program i dag, og Kvääniteatteri får igjen anledning til å vise fram debutforestillinga «Näkymätön kansa – Det usynlige folket» i hovedstaden.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

– Det å få muligheten til å vise fram vår forestilling, samt oppleve forestillinger fra hele landet under Heddadagene, er årets store begivenhet. Det gledes, sier teatersjef Frank Jørstad i ei pressemelding.

Hele 35 av landets scenekunstinstitusjoner møtes for å feire og dele når Heddadagene 2023 går av stabelen i Oslo 9. til 18. juni. I løpet av ti dager fyller festivalen hovedstadens scener og saler med forestillinger, fagprogram, arrangementer, og ikke minst publikum.

Den ene av disse institusjonene er Kvääniteatteri, som står oppført på spilleplanen under Heddadagene med to forestillinger. Det er debutforestillinga «Näkymätön kansa – Det usynlige folket» som skal vises fram henholdsvis 12. juni klokken 19.00 og 13. juni klokken 16.30 på Teater Manu.

Les også: Utsolgt på Nationaltheateret

– Jeg har smugtittet på programmet, og ser at jeg kan glede meg til å endelig kunne se noen av forestillingene jeg har hatt lyst til å få med meg gjennom året som gikk. Det sier leder for Heddakomiteen, Nora Evensen, på festivalens facebookside.

Programmet lanseres i dag, torsdag 9. februar klokken 09.00. Den timeslange seansen kan følges på livestream via denne lenken.

Les også:

«Det usynlige folket»: Eksemplarisk og forrykende