Kai Petter Johansen (foran) er blant vennene, her ser vi ham ved skolen i lag med Ivar Johnsen, generalsekretæren i NKF. (Foto: Arne Hauge)

 

En heldig skole med så gode venner.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Den 13. februar 2020 ble Kjækan skoles venner stiftet, noe som betyr at foreningen kun er få dager unna sin første bursdag.

Om dagen eventuelt skal markeres skal være usagt, det som er sikkert, er at februar også byr på årsmøte for de skolerte ildsjelene tilknyttet det store bygget i Kjækan i Kvænangen i Troms.

Ruijan Kaiku har vært der før. Neppe som elever slik Kai Petter Johansen i sin tid var, men da forbundet han leder flyttet inn der. Her kan du lese den NKF-saken:

Skaffet seg førsteklasses lokaler i Kvænangen

Johansen er for øvrig en av Kjækan skoles venner, det samme er Anne-Gerd Jonassen fra Sørstraumen. Og skulle du ha saker som du ønsker at årsmøtet skal ta opp, så må de leveres til Anne-Gerd innen 19. februar, idet årsmøtet finner sted kun uken etter, den 26. februar.

Vi tar med at Kjækan skoles venner skal drive med formål til nytte for allmennheten, herunder tilby lokaler til offentlige, private og lag og foreninger. Foreningen har sin egen facebookside, hvor det er saker å lese om livet lokalt i og rundt den ærverdige skolen.