Et kvensk «landslag» i fotball? Da er vel kanskje Morten Gamst Pedersen selvskreven? (Foto: Karl Eirik Steffensen, Altaposten)

 

Hvem mener du fortjener plass på et kvensk «fotball-landslag?»

 

Gjennom flere tiår har Reidulf Høybakken opparbeidet seg solid kompetanse både på både fotball og det kvenske, og han har absolutt noen ideer om hvilke fotballspillere med kvensk bakgrunn som ville fortjent plass dersom man hadde et kvensk herrelandslag i fotball.

Morten Gamst Pedersen, Ole Martin Årst, Sigurd Rushfeldt og Lars og proff-sønnen Emil Bohinen er allerede bekreftet som kvener. Men hva med brødrene Tore, Mads og Christian Reginiussen fra Raipas? Har de kvensk blod i årene sine? Eller Brødrene Vegard og Thomas Båtnes Braaten fra Nordreisa? Reidulf Høybakken kjenner til mange av Ruijas beste fotballspillere, og forhåpentligvis får vi svar på deres kvenske tilhørighet i Ruijan Radio framover.

Kristine Jonas er journalistpraktikant i Ruijan Kaiku (Foto: Heidi Nilima Monsen)

Ny kven på laget

Kristine Jonas begynte denne uken som journalistpraktikant i Ruijan Kaiku, og fram til sommeren skal hun jobbe med kvensk journalistikk. Hun kommer i studio for å fortelle litt om hvilke forventninger og bakgrunn hun har.

– Det blir veldig spennende å bli bedre kjent med det kvenske framover, smiler hun.

Det hun ikke vet er at hun kjapt kommer til å bli heftig grillet av Heidi og Martin om kvensk språk, kultur og historie. Vet hun egentlig hvor mange kvener som finnes her i Norge, og hva kvenenes nasjonaldyr er?

Kväänintiima

Også denne vinteren sendes Ruijan Radio sammen med Quæncasten på Radio Nord Norge. Til sammen danner disse to programmene Kväänin Tiima.

Her kan du høre de første episodene av Quæncasten: QUÆNCASTEN

Ruijan Radio er tilgjengelig på Radio Altas plattformer (FM, DAB, Nettradio) og som podcast.