Visuelle kunstuttrykk preger høstens program. (Foto: Julia Lohmann)

 

Tilbake fra en lengre sommerferie.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Denne høsten skal finske billedkunstnere delta i mange utstillinger og festivaler rundt om i Norge, fra Oslo i sør til Lofoten i nord. Visuell kunst står generelt meget sterkt i høstens program, melder Finsk-norsk kulturinstitutt Finno.

En av kunstnerne er Tiina Kivinen, utdannet grafiker fra Finland. I 2012 ble hun først vinner av Queen Sonja Nordic Art Award, en pris opprettet for å fremme arbeider på papir i Norden. Hennes utstilling, The Valley of Happiness, vises på Kunstverket Galleri i Oslo, og tar for seg kontrasten mellom arktiske Svalbard og den finske naturen slik vi finner den i Kivinens egen skog i sydvestre Finland – altså hennes Valley of happines.

Finske Ulla Schildt jobber heller med foto. Hun bor og arbeider i Oslo, hvor verkene hennes skal vises på Henie Onstad Kunstsenters nye utstilling Norsk Dokumentarfotografi. Ytringsfrihet, samfunnsaktuelle tema og fotografiet i skjæringspunktet mellom kunst og dokumentar står i fokus for denne omfattende satsingen, som presenterer 35 fotografer.

Til Lofoten International Art Festival bidrar kunstneren Michaela Casková, for øvrig medlem i det finske kunstner­kollektivet Mustarinda. Hun stiller i Lofoten med en utstilling kalt; Small Talk #4: Everything Weather. Den utstillingen baserer seg på forskningsreisen hun deltok i med fartøyet Helmer Hanssen våren 2019.

Trykk her for kalender og mer info fra Finno