Forbundsstyret til Norske kveners forbund belager seg på digital styring av forbundet framover (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

NKFs forbundsstyre styrer skuta til nytt landsmøte avholdes i juni eller august.

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Norske kveners forbund, Ruijan kveenilitto skulle egentlig avholde sitt landsmøte i Muonio 17.-19. april, men på grunn av restriksjoner i forbindelse med koronaviruset har NKF sett seg nødt til å gjøre noen endringer på planene.

– I disse spesielle tider er årets Landsmøte som skulle vært holdt i Muonio avlyst. Vi må imidlertid forsøke å holde hjulene i gang, informeres det om fra forbundsstyret.

Må behandle regnskap

I første omgang har forbundsstyret besluttet å avholde et digitalt landsstyremøte 18. april. Sakene som da blir behandlet er regnskap, budsjett og årsmelding.

– Disse må vi rapportere på, og de er også mulig å behandle på et Landsstyremøte i henhold til vedtektene. Vi ser på ulike digitale løsninger for møtet og møteplattform vil annonseres i god tid, forklarer de.

Utsatt landsmøte

Det er også besluttet at Landsmøtet avholdes innen utgangen av august.

– Dato for Landsmøtet vil besluttes senest på landsstyremøtet 18. april, vi forventer at vi har mer oversikt over situasjonen innen den tid. Avhengig av situasjonen er siste halvdel av juni eller siste halvdel av august tidsrom som peker seg ut som mest sannsynlig, melder forbundsstyret.

Dersom det ikke lar seg gjøre med et fysisk landsmøte, avholdes også dette møtet digitalt. Saker som skal behandles under Landsmøtet er vedtekter, medlemskontingent, valg og handlingsplan. Dette betyr at forbundsstyret fortsetter fram til Landsmøtet har avholdt valg.