Tana kvenforening så for seg et møte, og fikk sitt ønske innfridd da sekretariatslederen var på hjemlige trakter på ferie. Her ser vi (fra venstre): Liv Britt Ingilæ, Eldbjørg Jørgensen, Alf Steinar Børresen, Liss-Ellen Ramstad og Hedvig Johnsen. (Foto: Thormod Holti/Tenon kveeniseura)

 

Fant tonen i Tana.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– Det var et bra møte. Vårt inntrykk var at hun lyttet til det vi hadde å si, sier Thormod Holti til Ruijan Kaiku.

Anledningen var et møte med Liss-Ellen Ramstad, sekretariatsleder for Sannhets- og forsoningskommisjonen. Det var Tana kvenforening/Tenon kveeniseura som for en tid siden selv tok initiativet til å treffe lederen, et møte som fant sted mandag 17. juli, på Elvekanten spiseri. Liss-Ellen Ramstad er selv fra Tana, og for tiden på ferie på hjemplassen.

På møtet fortalte hun om sin rolle som sekretariatsleder, blant annet med den viktige rolleavklaring at hun er ansatt, og ikke utnevnt.

– Vi fikk god anledning til å komme med innspill, og debatten gikk livlig rundt bordet, sier Holti, som bekrefter at Ramstad gjorde notater som hun sa hun ville bringe videre.

– Vi setter pris på at hun stilte opp, og takker for at hun tok seg tid, avrunder Thormod Holti fra Tana kvenforening/Tenon kveeniseura.

Les også: Fikk oppleve Pajala og praktisert meänkieli