– Det er bare å søke, det er en fin jobb, sier Anne Katriina Pedersen. (Foto: Arne Hauge)

 

Fordi Katriina Pedersen venter barn, er jobben hennes ledig for en driftig vikar.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– Jeg har termin i slutten av oktober, sier Anne Katriina Pedersen, hun jobber med det kvenske ved Kvænangen språksenter.

Dette er første barn for Katriina og samboer Kai Petter, og når det gjelder den utlyste jobben, så bekreftes den å være stas.

En miks

– Det er en kjempeartig jobb. Helt fantastisk, sier den kvensk-kyndige konsulenten. Det er bare å søke for dem som har lyst, oppfordrer hun. Faktisk har hun hørt nyss fra kommunen om at det er noen søkere, men sier overfor ei nysgjerrig kvensk avis at hun ikke vet mer om den saken.

Det hun derimot vet, er at jobben er en miks av ulike ting. Faktisk medfører den også undervisning i nabokommunen Nordreisa.

– Dette er ikke noe et språksenter vanligvis gjør, men for å få til en 100 prosent stilling har Kvænangen og Nordreisa gått i lag. Men, sier Pedersen, denne undervisningsbiten finansieres av kommunene, den tas ikke av språksenterets egne midler. De gjør det slik for å finne flere arbeidsoppgaver til stillingen og kanskje få flere søkere.

Lære språk

Årsvikariat er som vi forstår full stilling ved Kvænangen språksenter, som kvensk språkmedarbeider. Her er mer praktisk informasjon:

Ledig 100 % årsvikariat ved Kvænangen språksenter som kvensk språkmedarbeider

Vi tar med at Kvænangen språksenter er et kvensk og samisk kompetansesenter for befolkningen i Kvænangen kommune og tilgrensende områder. Språksenteret jobber for at barn og unge skal få lære språk, få kunnskap om den flerkulturelle regionen og få vise frem sin språklige og kulturelle identitet med stolthet. Språksenteret arrangerer også språk- og kulturkurs for voksne.