Anstein Mikkelsen, (t.h.) i Siivet AS har fått tilskudd til å gi ut barnebok om dag- og nattspøkelsene på kvensk. Foto: Lill Vivian Hansen

 

Det lille mediaselskapet, Siivet AS, i Lakselv har fått støtte til to prosjekter fra kommunal- og moderniseringsdepartementet (KDM) – over tilskuddordningen «Tilskudd til kvensk språk og kvensk/norskfinsk kultur».

Barnebok
Dag- og nattspøkelsene er hovedkarakterene i Siivets barnebokprosjekt som har fått 135 000 kroner i støtte.
– Det er en bok om dag- og nattspøkelsene. Dagspøkelsene tåler ikke mørke og nattspøkelsene tåler ikke lyset. En dag rømmer dagspøkelsene og treffer nattspøkelsene og så gjør spøkelsene litt ugang, forklarer Anstein Mikkelsen.
Det er Mikkelsens mor, Oddbjørg, som har skrevet historien og hennes søster Agnes Wilhelmsen som har laget illustrasjonene.
Historien om dag- og nattspøkelsene har tidligere vært utgitt i et lite hefte. Nå blir historien bokutgivelse med både norsk og kvensk tekst.
– Forfatteren blir 87 år i år og illustratøren blir 100 år, så nå er det på tide å få gitt denne boka ut, sier han.
Det var Terje Aronsen som foreslo at boka skulle oversettes til kvensk og det er Merethe Eidstø som skal stå for den kvenske oversettinga.

Kvenske filmer
Siivet har også fått 100 000 kroner i støtte til å filme ytterligere fire kvenske historier. Siivet AS har gjennom årene laget 25 filmer med kvenske emner, kvenske innslag eller på kvensk.