Torkel Rasmussen ny utreder. (Foto: Sannhets- og forsoningskommisjonen)

 

Hanket inn en utsjoking som mestrer noe finsk.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Rasmussen behersker samisk og snakker en del finsk i tillegg til norsk og engelsk», heter det i ei pressemelding fra Sannhets- og forsoningskommisjonen, utsendt fredag 19. februar.

Mannen det er tale om er Torkel Rasmussen, han er nå ansatt som utreder i kommisjonens sekretariat. Det meldes at Rasmussen kommer fra en stilling som førsteamanuensis ved Samisk høgskole, og at han tiltrer utrederstillingen den 1. april i år. Rasmussen er opprinnelig fra Kirkenes, men bor i dag i Utsjok i Finland. Utsjok ligger ved norskegrensen, drøyt halvveis fra Karasjok i retning Tana bru.

Den nye urett-utrederen stiller med tung faglig ballast, heter det fra seniorrådgiver Inger Elin Utsi. Rasmussen har nemlig doktorgrad i samisk språksosiologi, og skal med utgangspunkt i nevnte faglige bakgrunn bidra i det pågående granskingsarbeidet.

«Bakgrunnen for den nye stillingen er at trengs ytterligere ressurser til å bistå med sluttføringen av rapporten til Stortinget. Vi er fornøyd med at kommisjonen blir styrket med Rasmussen sin kompetanse», sier fungerende sekretariatsleder Cathrine Baglo.

Vi tar med at Sannhets- og forsoningskommisjonen nå er halvveis i sin mandatperiode.