En av dagene blir det kveldsmat her. Tornedalshuset på Kventunet i Børselv. (Illustrasjonsfoto: Arne Hauge)

 

Hele 9 kulturminnedager i Porsanger: Rekker du å få med deg alt?

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Det vil si, mandag 9. september blir det ingen kulturminne-turer på grunn av valgdagen, men ellers meldes det om full rulle fra og med lørdag 7. september til og med søndag 15. september.

Mange arrangører står bak, men pressemeldingen om kulturminnedagene i Porsanger 2019, kom fra konservator Riinakaisa Laitila ved RDM-Porsáŋggu musea/Porsangin museumi/Porsanger museum. Kjært barn med langt navn, og nederst i saken kan du se en plakat med alt som skjer.

For all del, vi oppfordrer deg til å delta på mest mulig, men fra vårt kvenske synspunkt frister det å henlede oppmerksomheten til noen bestemte dager, en av dem lørdag 14. september. Da er det åpen dag og omvisning på privatmuseet på Fossestrand gård, hvor det også blir presentasjon av kvenske stedsnavn i regi av Ruijan kväänit Lemmijokilaiset, Norske kvener Lakselv.

Dagen etter, søndag 15. september, er også relevant. Her blir det guidet tur til overvintringsgammen Lompola-Tunturinkuoppa, en guiding som ifølge arrangøren vil foregår på norsk og kvensk ved Kjell Edmund Johansen og Arvid Petterson. Senere samme dag går man for åpen dag i Repokoski/Revforsnes i Øvre Lakselv, hos Laila og Agnar Johansen.

Greit å nevne også torsdagen 12. september, da det er salg av salg av kveldsmat i Tornedalshuset på Kventunet i Børselv.

Med andre ord mye lærerikt, moro, smakfullt, og her er plakaten for det hele:

Programmet for Kulturminnedagene i Porsanger 2019.