Konservator Kristin Nicolaysen og billedkunstner Åsne Kummeneje Mellem (hhv. nr. 4 og 5 fra venstre). (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Gjennom en annerledes museumsopplevelse i arrangementrekken «Vin & Viten», retter de blikket mot kvensk håndtverk og kvinnekraft den 8. mars.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Som en del av arrangementrekken «Vin & Viten», retter Alta museum blikket mot käsityö (kvensk håndtverk) og kvinnekraft. «Vin & Viten»-konseptet skal belyse ulike temaer i en uformell setting der det vil være mulighet til å kjøpe seg et glass vin og nyte enkel bevertning, samtidig som man får påfyll av kunnskap.

På kvinnedagen 8. mars, klokken 19, får museet besøk av den kvenske billedkunstneren Åsne Kummeneje Mellem som, i samtale med konservator Kristin Nicolaysen, vil ta publikum med inn i en kvensk kunst- og håndtverksverden. En samtale som også åpner for dialog med publikum.

Ifølge museet lar Mellem seg inspirere av tradisjonelt håndtverk når hun skaper nye uttrykk og kvensk samtidskunst. Denne kvelden vil spørsmålet om hva som definerer kvensk håndtverk, og hvor det er på vei i dag, kunne la seg besvare i Nordlysbyen.

Det er også anledning for publikum til å ta med sitt eget håndtverk, være seg strikk, spikk eller noe å sy på underveis. Det kan også være håndtverksprodukter man vil vise fram eller fortelle om, skriver museet i arrangementsinformasjonen.

Arrangementet avsluttes i utstillinga «Tuulessa – I vinden», som Åsne Kummeneje Mellem har vært kunstnerisk formgiver for, og det blir anledning å se fotoutstillinga «Roska vain aaret? Skrot eller skatt?»

Det blir en inspirerende og kreativ kveld, lover arrangøren.