Reidar Harju og Unni Elisabeth Eriksen. (Foto: Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto)

 

Ildsjelen fra Horten drar i gang egen kvenforening for Horten og omegn. 

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

– Ny kvenforening etableres i Horten!

Det er meldingen fra Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto (NKF-RK) på selve Kvenfolkets dag. Det kommer som følge av Unni Elisabeth Eriksen, og det arbeidet hun har gjort for kvenene i Horten.

– Unni Elisabeth Eriksen er kvensk ildsjel i Horten og ønsker seg en forening for kvener og norskfinner som er bosatt sør i Viken og Buskerud, og i Vestfold-Telemark. Sammen med nestleder i NKF-RK, Reidar Harju, som snart flytter til distriktet hennes, har hun tatt initiativ og vil legge til rette for nyetablering og stiftelse av en ny forening tilsluttet Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliito.

Les også: – Vi er alle kvener og kan legge vår egen verdi i det

Ønsker å rekruttere i sør
Selv om foreningen blir lagt til i Horten, ønsker Harju og Eriksen også å rekruttere medlemmer fra områdene sør for Oslo.

– Da særlig fra byene Drammen, Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord, Larvik og fra Grenlandsdistriktet. Fra alle disse er det svært rask reisevei til nettopp Horten, med firefelts motorvei omtrent til døra. Men også fra Østfold er det enkelt og ikke minst billig å ta seg til Horten, med gratis passasjerferge fra Moss – endog med nesten lydløs og miljøvennlig elektrisk framdrift, sier de i kunngjøringen sin på Facebook.

Håper å starte til høsten

Utstilling på Kvenfolkets dag på Horten bibliotek i regi av Unni Elisabeth Eriksen. (Foto: Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto)Foreningen vil som andre kvenforeninger i landet arbeide for å få ut informasjon om minoriteten kvener og norskfinner.– Unni Elisabeth har allerede gjort seg bemerket med flotte utstillinger i Horten, og har fra før av et solid nettverk i organisasjoner, politiske partier og foreninger i byen, skriver NKF -RK.

Stiftelsesmøte til foreningen kan de avsløre vil skje allerede i løpet av høsten. For øyeblikket består et midlertidig styre av Reidar Harju, Unni Elisabeth Eriksen og Jan Daleng.

– Trioen tar sikte på et spennende felles informasjons- og stiftelsesmøte med både kulturinnslag, foredrag og enkel servering.

Harju oppfordrer de som er interessert til å ta kontakt.

– De som måtte være interessert i å bidra eller melde sin interesse for medlemskap på forhånd kan sende en e-post til: reidar@kvener.no