Meänflaku, tornedalingenes flagg. (Foto: Svenske Tornedalingers Riksforbund – Tornionlaaksolaiset)

 

Tornedalingers i Stockholm trenger gutter og menn med språklig ballast.

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

Svenske Tornedalingers Riksforbund – Tornionlaaksolaiset avdeling Stocholm etterlyser i disse dager gutter og menn som kan språket meänkieli.

– Alle mann, kaikki miehet! Lukekaa/läs! Det finnes en generell tradisjon innen yrket stemmeskuespiller at menn er mer uvillig til å fungere som stemme. Kvinner er mer emosjonelle og mindre redd for å være autentisk framfor en mikrofon. Å kunne være sint, lei seg, glad, ettertenksom, stammende, usikker, nervøs og så videre, er å være den du er. Ikke skuespill, skriver de i etterlysningen sin.

De opplever nemlig en overflod av kvinner som er villige til å bruke stemmen sin kreativt innen skuespillerverden, og ønsker nå å rette opp i skjevfordelingen.

– Vi trenger flere menn som kan den meänkieli/finske dialekten i den østlige Tornedalen. I alle aldre fra ett år og oppover. Åtte år gamle gutter som snakker Meänkieli, er hjertelig velkomne til å registrere seg for å få dem i databasen.

De dubber ulike programmer og filmer til Meänkieli, og da trengs det også gutter og menn. Spesielt den siste er det stor mangel på.

– Menn fra 20 år og oppover trengs nå, meldes det.