Snakker vi et moderne menneske? Eller snakker vi Nøkken? Kanskje begge deler på en gang? (Foto: Karoline Hjorth & Riitta Ikonen: Eyes as Big as Plates – Tasmania 2019)

 

Herlig inspirasjon å hente for den fotoglade.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Tankene går til en jeger eller dyrefotograf, fantasifullt dekorert for å gli inn i naturen så viltet eller fotomotivet fortsetter å ane fred og fordragelighet.

Men det er altså i mindre grad tale om kamuflasje, her dreier det seg om visuell kunst. Kunst utført av Karoline Hjorth og Riitta Ikonen, en norsk-finsk prisbelønt kunsterduo. Finsk-norsk kulturinstitutt melder at duoen skal ha utstilling av verkene sine, i perioden 8. mai til 7. juni i år, for øvrig på Galleri Dropsfabrikken i Trondheim. Der skal de stille ut nye og eldre arbeider, samt lansere ny bok.

Det Hjort og Ikonen driver med, er å tematiserer menneskets relasjon til sine omgivelser, på det FINNO omtaler som en vakker og omsorgsfull måte.

«Sammen har de tatt bilder av folk ikledd natur i alle verdensdeler i snart ti år. Bilder av mennesker, alene ute i landskapet, kledd i planter som vokser der», meldes det. Utforskingen handler stadig om det moderne mennesket, men altså i nær relasjon til natur og landskap.

Så dersom du liker å fotografere, kanskje også du kan hente inspirasjon fra duoen, som i sin tur har hentet inspirasjon fra Nordisk folklore. Eksempelvis Nøkken eller kan hende Draugen.

Hvis du vil se flere bilder, så kan du klikke inn på denne lenka:

eyesasbigasplates