Heidi Randa nektet å gi seg, hun lette fram mer dokumentasjon. Det førte fram, nå heter hun Heidi Sonjasdatter Ranta. (Foto: Arne Hauge)

 

Ny dokumentasjon førte til innvilget navnebytte.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Etter et par runder att og fram ble det suksess. – Jeg er glad det ordnet seg til slutt, sier Heidi. (Foto: Arne Hauge)

Husker du Heidi Randa fra Pasvik? Vi skrev om henne tidligere i mars i år, i etterkant av avslag fra Skatteetaten knyttet til navnebytte til Ranta. Etaten skrev at de manglet nødvendig dokumentasjon, men det var før Heidi fikk god hjelp fra ulikt hold. Nå har det nemlig ordnet seg, noe som tydelig framgikk av denne meldingen, mottatt for noen dager siden:

«Heia. En hilsen fra Heidi Sonjasdatter Ranta.»

Den korte beskjeden var fulgt av smileansikt og hjerter, og da vi ringte Heidi, ble lykken bekreftet.

– Jeg ble kjempeglad, selvfølgelig. Dette var skikkelig bra, og det er en gledens dag å endelig kunne kalle seg Ranta, sier pasvikingen.

Vedtaket fikk hun fra Skatteetaten i etterkant av ny, innsendt dokumentasjon, brevet fra etaten hadde følgende hyggelige overskrift: «Bekreftelse på endring av navn.» Ranta er godkjent, skriver de, samt at Heidi Sonjasdatter Ranta nå er registrert i Folkeregisteret.

Siden sist vi skrev om henne har også slektstreet blitt mer staselig, kan Randi fortelle. Forsto vi henne rett, er treet nå faktisk nær hundre prosent komplett. Prosessen overfor Skatteetaten bar med andre ord med seg noe positivt, midt i frustrasjonen, men Ranta etterlyser samtidig et bedre og enklere system for å finne tilbake til gamle navn.

– Det burde vært ei gruppe eller kanskje et nettverk, som kunne gi gode råd og bistå folk i arbeidet. Det er ikke alle som er like flinke på data, begrunner hun.

Her kan du lese saken vi først skrev:

«Etter dette kan de vel ikke fortsatt nekte meg å endre navnet?»