Vesisaari. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Nord-Varanger kvenforening – Varenkin kvääniseura samler medlemmene til feiring av sitt 20-årsjubileum, og lover kvenske smaker i både fast og flytende form.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Den kvenske foreninga i Nord-Varanger, som for tiden styres av Solveig Methi, Lindis Irene Møller-Davidsen, Raymond Olufsen, Trygg Bernhard Jakola og Ane Ragnfrid Huru Thorseng, ble stiftet 27. september 2003. Og i anledning sitt 20-årsjubileum planlegger de nå en storslått markering for sine medlemmer senere i høst.

Feiringen kommer til å finne sted den 3. november på Frivillighetssentralen i Vesisaari/Vadsø. Denne dagen åpnes dørene klokken 18, og på innsiden blir det koltbord fra «kvenkokken», også kjent som Stig Arvola, og øl fra det lokale bryggeriet Qvænbrygg. Det skriver foreninga på sin facebookside.

Les også: Foreningsveteran ser tilbake på siste fireårsperiode

Videre kan de friste med flotte musikalske innslag og et historisk sammendrag av foreningas første tjue leveår. Det siste ved hjelp fra tidligere foreningsledere.

Etter det Ruijan Kaiku forstår, er det kun medlemmer av foreninga som kan melde seg på. Påmelding koster kroner 400,- og er bindende. Fristen for å melde sin ankomst er satt til 20. oktober. To valgfrie drikkeenheter følger billetten, og er man riktig tørst er det i tillegg mulig å kjøpe både det ene og det andre på stedet.

Foreningsleder Solveig Methi mottar påmelding per telefon (911 65 498) eller e-post (pohjoisvarenki@kvener.no)