Saken ble presentert under dette bildet, det viser Nordavis-direktør og Ruijan Kaikus styreleder Tor Sara (til venstre) sammen med redaktør Arne Hauge. (Arkivfoto: Heidi Nilima Monsen)

 

«Gikk «all in» for å redde kvensk språk og kultur.»

 

Journalisten opplyser at de skal være «den publikasjonen som konsekvent og systematisk dekker journalistenes arbeidsvilkår, hverdag og fag.»

Bladet ble etablert så tidlig som i 1917 (av Kristiania Journalistklub), og utgis av Norsk Journalistlag. En ting Journalisten sier de skal gjøre, er å slippe til nye stemmer, og nylig slapp de til også den kvenske stemmen. Dette i form av intervju der Ruijan Kaiku fikk fortelle om sin kvenske mediehverdag og de betingelser og begrensninger man jobber innenfor. Saken er åpen, i alle fall kom vi rett inn og fikk tatt en kikk. Her er lenka:

Styret og eierne av Ruijan Kaiku gikk «all in» for å redde kvensk språk og kultur

Vi tar med at Journalisten leses av folk over det ganske land, dette fordi målgrupper er medlemmer av Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, informasjonsmedarbeidere i offentlig og privat virksomhet og andre grupper tilknyttet massemediene. Samt politikere og offentlige myndigheter og den medieinteresserte offentlighet.