Like før jul lanserte Halti kvenkultursenter IKS – Haltiin kväänisentteri sin nye hjemmeside – www.kvenkultur.no

Daglig leder på kvenkultursenteret, Pål Vegard Eriksen, er fornøyd og sier at det lenge har vært både et ønske og en nødvendighet, men at muligheten bød seg først nå.

Eriksen sier at alle nyhetene fra den gamle hjemmesiden, som er fra tiden rundt stiftelsen av kvenkultursenteret i 2010, følger med til den nye siden, og at den nye siden har løsninger som senteret ikke har hatt tidligere.

Nye funksjoner
– Blant de nye funksjonene vi nå har fått, finner vi en egen arrangementkalender, som forhåpentligvis kan gi en bedre oversikt over våre aktiviteter og arrangementer, i tillegg er det nå mulig å bestille produkter fra butikken vår gjennom en nettbutikkløsning. Nettsiden er også responsiv, og skal derfor fungere like godt på mobil og nettbrett som på PC, i tillegg er delingsfunksjonene til sosiale medier på plass, og på den måten kan vi nå ut til flere.

 Arbeidet med ny nettside startet opp tidlig i oktober, og var mer eller mindre ferdigstilt like før jul. Kvenkultursenteret har selvsagt vært involvert og brukt en del tid i prosessen, for eksempel når det kommer til utseende, diverse utvalg, nye tekster osv., sier Eriksen.

Nye domener
I forbindelse med ny hjemmeside har kvenkultursenteret skaffet seg to nye domener: kvenkultur.no og paaskiviikko.no.

Paaskiviikko-siden er en underside til hovedsiden, men vi håper at paaskiviikko.no kan bidra til å lette søket etter informasjon rundt festivalen, i tillegg kan det bidra til å styrke varemerket «Paaskiviikko».

 Rent generelt er den nye nettsiden ryddigere, og bærer et mer moderne preg enn den gamle. Forhåpentligvis er brukervennligheten forbedret, og muligheten for digital formidling er definitivt utbedret. Vi har også fått nye mailadresser som stemmer overens med domenet, og på den måten håper vi å framstå mer profesjonell, avslutter Eriksen.

Støtte til utvikling av mer brukervennlige nettsider kommer fra Kommunal og moderniseringsdepartementet via prosjektet «Dokumentasjonsarbeid – kvensk kulturarv», og nettsiden er utviklet av full-service produksjonsbyrået Media Digital.