Også de rustikke buene på Tørrfoss kvengård blir nå fredet. Neppe om noen år, men om noen ganske så få dager. (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

Til og med Ola Elvestuen tar turen.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

I dag onsdag 21. august ble det kjent at Tørfoss gård/Kuivakoski og Sappen gamle skole fredes. Det er formidler Ann-Charlott M. Sommer-Ekelund som opplyser dette, noe hun gjør på vegne av sin arbeidsgiver Nord-Troms museum, samt Riksantikvaren og Nordreisa kommune.

– Tørfoss gård-Kuvakoiski og Sappen gamle skole blir fredet nå i september som viktige kvenske kulturminner, sier Sommer-Eklund, som i den forbindelse kan melde at storfint besøk tar turen nordover.

– Vi har fått bekreftet at klima- og miljøminister Ola Elvestuen samt assisterende riksantikvar Marit Huuse kommer til Nordreisa. De skal gjennomføre fredning på et eget arrangement på Tørfoss gård-Kuvakoiski den femtende september, sier formidleren.

I løpet av neste uke kommer det egen pressemelding med mer informasjon om dette arrangementet, og Ruijan Kaiku vil naturligvis holde sine lesere oppdatert.