Nytt eller pågående prosjekt; Språkrådet har stipendet også for deg som er student og som vil skrive om språkpolitiske emner, deriblant kvensk. (Illustrasjonsfoto: Liisa Koivulehto)

 

Språkrådet åpner for pågående prosjekter, og senker dessuten lista for kvensk og øvrige minoritetsspråk fra master- til bachelornivå.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Daniel Ims er seksjonssjef i Språkrådet. (Foto: Språkrådet)

Fredag 29. november går fristen ut for å søke på Språkrådets mastergradsstipend for studenter som vil skrive om utvalgte språkpolitiske emner, deriblant minoritetsspråket kvensk. Stipendene, inntil fem av dem, er på 20.000 kroner hver.

– Tidligere i uken har det ikke kommet inn noen søknader om prosjekter knyttet til kvensk språk, men siden søknadene først ankommer arkivet før de går til fordeling, kan det ha kommet inn noen i dag, sier Daniel Ims, vi pratet med ham litt etter klokken ni fredag morgen. Ims er seksjonssjef hos Språkrådet, og nytter høvet til å minne om at fristen ikke er ute.

– Det er fortsatt mulighet til å få sendt inn en søknad, og man kan også søke hvis man har et prosjekt som er i gang, sier lederen.

– Vi har kalt det mastergradsstipend, men for utlysningen som gjelder minoritetsspråk, har vi åpnet for at det kan være på bachelornivå. Det har vi gjort fordi vi vet at det for tiden er begrenset med mastergradsprosjekter, inkludert kvenske prosjekter, bekrefter han.

Språkrådets stipend gjelder enhver student som arbeider med relevante problemstillinger, og dersom du tilhører nevnte kategori og går inn i helgen svanger med et nytt prosjekt, gjelder det så snart som mulig å få av sted «en skisse på én side der en gjør greie for problemstillingen og metoden og for hvor langt en er kommet i arbeidet.»

For mer om hvorledes du kan skaffe deg arbeidsro til en verdi av kroner 20.000, les mer om stipendet hos Språkrådet.