Kristin Mellem er solist og konferansier på turneen i Øst-Finnmark. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Denne helgen er Vokal Nord og Kristin Mellem på turné i Varanger med konserten «Siis nouse/Stig opp», og «publikum i Vadsø, Bugøynes og Kirkenes kan vente seg et nært møte med kvenenes vakre salmer», melder arrangøren.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Helgeturneen starter med konsert i Vadsø kirke fredag 23. september klokken 19:00, hvorpå Bugøynes kirke fylles av kvenske salmer lørdag 24. september fra klokken 17:00 og Kirkenes kirke får en matinékonsert søndag 25. september klokken 14:00. Det går fram av arrangementsinformasjonen på Vokal Nords facebookside.

Med konserten «Siis nouse/Stig opp» ønsker Vokal Nord, som er et av Norges ledende vokalensembler, å være med og løfte kvenenes «viktige og vakre kulturarv.» «På konserten får du høre sterke tekster og vakre mollmelodier, stemningsfullt akkompagnert av kantele og fiolin», heter det videre.

Koret har for anledningen fått Kristin Mellem med seg på laget som solist og konferansier. Hun ledet blant annet innsamlings- og kartleggingsarbeidet i forkant av utgivelsen av det kvenske salmeheftet, Kväänin virsihäfti, som Nord-Hålogaland bispedømmeråd lanserte den 11. juni i Vesisaari/Vadsø.

Relaterte saker:

– Det var kjærlighet ved første mollakkord

Bestilte hefte, fikk bok