Frank Jørstad under åpningen av Kvääniteatteri og urpremieren på teaterets aller første oppsetning i september. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Sosialistisk venstreparti legger i dag fram sitt alternative statsbudsjett, og Kvääniteatteri ligger inne med 2 millioner for 2023. –  Svært gledelig, sier teatersjefen.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Etter det Ruijan Kaiku erfarer har Sosialistisk venstreparti funnet plass til Kvääniteatteri i sitt alternative statsbudsjett for 2023. Teateret ligger inne med 2 millioner kroner, og teatersjef Frank Jørstad sier seg fornøyd med utgangspunktet:

–  Det er jo svært gledelig. Jeg ser vi er inne med 2 millioner, og med spillemidlene er vi på til sammen 4 millioner, så fremt forhandlingene mellom Sosialistisk venstreparti og regjeringen bærer fram. Det er fortsatt noe mindre enn det vi har behov for, men det viktigste nå er at vi kommer inn, og så får vi ta det derfra, sier teatersjefen.

Kvääniteatteri har i utgangspunktet fått to millioner kroner over spillemidler fra regjeringen, men har behov for 4,7 millioner i 2023. Skulle Sosialistisk venstrepartis forslag vinne fram, mangler teateret fortsatt om lag 700 000 kroner for å drifte som planlagt det kommende året. Nå skal partiet i forhandlinger med regjeringen om sitt budsjettforslag:

–  Vi er oppløftet at Sosialistisk venstreparti har tatt Kvääniteatteri inn, og håper forhandlingene bærer fram. Dette er et nytt, godt steg for etablering av et nasjonalt kventeater. Det er gledelig for det kvenske miljøet i Norge, for Norge som nasjon og for publikum som skal få tilbud om kvensk scenekunst, i tillegg til den øvrige scenekunsten som finnes fra før, sier Jørstad.

Les også:

– En ettromsleilighet på Grünerløkka