Kai Petter Johansen er, sammen med en utflyttet men ikke mindre kjent kvænangsværing, gjest i denne Praatikas-episoden. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Her er den femte Praatikas-episoden, og denne gangen har turen kommet til Kvænangen kommune. Hør sendingen nederst i saken.

 

Hva har kvenforbundsleder Kai Petter Johansen og tidligere NRK-profil Carina Olset Hovda til felles? I tillegg til at begge er gjester i denne Praatikas-episoden, er begge fra Kvænangen/Naavuono, som dagens episode har fokus på.

Les også: Her er tredje Praatikas-episode


Mange kjenner henne slik. Gjennom Praatikas er det imidlertid gode muligheter for å bli bedre kjent med Carina Olset Hovda fra en helt annen side. Bildet er tatt av en storskjerm i forbindelse med en presentasjon på Halti kulturscene tidligere i år, som inneholdt et NRK-klipp. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

Om «Praatikas»

En podcast fra Halti kvenkultursenter IKS. Produsert av Duoble Crit Media.

«Praatikas» er det kvenske ordet for «pratsom.»

Over seks episoder, forbeholdt hver av de seks kommunene i Nord-Troms, skal det blant annet handle om å være nordtromsing, om å ha kvenske røtter, om identitet, språk, historie og politikk. En god samtale, for å komme under huden på de ulike gjestene.

Programlederne er Agnete Båtnes Braaten og Heidi Johanne Blomli. Prosjektleder er Malin Vollstad.

Episodene publiseres på «Ruijan Radio – Spesialprogrammer» på Spotify og på Halti kvenkultursenters youtube-kanal, og vil i tillegg presenteres på ruijan-kaiku.no.

Sendeplan:

  • Ep. 1 Fredag 26. mai 2023 kl. 14
  • Ep. 2 Fredag 2. juni 2023 kl. 14
  • Ep. 3 Fredag 9. juni 2023 kl. 14
  • Ep. 4 Fredag 16. juni 2023 kl. 14
  • Ep. 5 Fredag 23. juni 2023 kl. 14
  • Ep. 6 Fredag 30. juni 2023 kl. 14

«Jeg er så og si fullblods kven» uttaler den den ene gjesten. Klarer du å gjette hvem? Samtalen svaier innom tema som barndom, stolthet til hjemkommunen og bevissthet rundt røtter og identitet.

Les også: Her er Praatikas-episode nummer fire

Vi nærmer oss slutten på denne minipodcastserien. Dagens episode er den femte og nest siste i rekken.  Neste sending, som også er den siste i rekken, slippes fredag 30. juni til samme tid og på samme sted.

Her kan du høre dagens episode: