NKF-leder Kai Petter Johansen holdt nyttårstale på vegne av kvenfolket. (Foto: NRK)

 

Har jobbet godt med kvensken og dro talen pent i havn.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– Det kunne godt vært ett minutt eller to ekstra, fordi det er så mye mer jeg har lyst til å si. I stedet har jeg måttet stryke og komprimere en del av talen underveis, sa lederen for Norske kveners forbund, Ruijan Kvääniliitto, til Ruijan Kaiku tidligere i desember i år.

Anledningen var Kai Petter Johansens første nyttårstale på vegne av kvenfolket, den talen ble sendt 31. desember klokken 18.00 på NRK2. Og dersom du ikke fikk talen med deg på fjernsyn, så kan du høre den her hos oss ved å trykke på playpila på denne videolinken, velvilligst delt med oss av NRK:

 

Vi tar med at dette er femte gang lederen av Norske kveners forbund holder tale for kvenene – og resten av det norske folket – på kvensk. Kai Petter har tidligere sagt til Ruijan Kaiku at han har fått mange spørsmål om talen. Det er tydelig at dette er noe som engasjerer og som er viktig for mange kvener, idet inntrykket er at talen bidrar til kvensk stolthet, har Johansen sagt.

Vi tar med at det i sin tid var Ruijan Kaiku som startet tradisjonen, som siden ble innlemmet som en årlig og naturlig tradisjon hos vår nasjonale rikskringkasting.