Holmenkollen blir lyst opp i Finlands blå-hvite farger når Finland feirer sin 100-årsdag den 6. desember.

Holmenkollen er blant de internasjonalt kjente bygninger og landemerker som blir fargelagt i forbindelse med 100-årsfeiring. Ordfører Marianne Borgen og Finlands ambassadør Erik Lundberg «slår på lyset» og starter lysmarkeringen ved inngangen til Finlands 100-årsdag den 6.12.

– Vi er svært glade for at nettopp Holmenkollen er blant de berømte stedene i verden hvor 100-årsdagen markeres i finske farger. Alle finner kjenner igjen Holmenkollen, derfor er det ekstra gjevt at Finlands 100-årsjubileum markeres her. Idretten er et område som forener nordmenn og finner. Begge nasjoner er idrettsglade – og idrettsgale – og heier på sine helter med stort engasjement.sier Finlands ambassadør Erik Lundberg.

Holmenkollbakken vil være lyst opp fra 5.12. kl. 18.45 til 7.12. kl. 07.00 og på dagen 6.12, vil finske og norske flagg vil svaie i flaggstengene ved skibakken.

– Finnene har en lang historie som deltakere i Holmenkollrennene. Den første utenlandske vinneren på Kollen var også en finne i 1922, da Anton Collin vant 50 km. Mange husker også kjempen Juha Mieto som hentet gullmedaljer på femmila på 70-tallet flere år på rad», minnes assisterende generalsekretær Steinar Eidaker fra Skiforeningen.

Internasjonalt

Hele jubileumsåret har vært en stor fest hvor tusenvis av ulike arrangementer har funnet sted i Finland og i over hundre land verden rundt. 100-årsfeiringen når sitt høydepunkt den 6.12. som er Finlands selvstendighetsdag.

Internasjonalt vil den mest synlige markeringen av Finland 100-årsjubileum skje rundt nasjonaldagen når kjente bygninger og landemerker fargelegges blått og hvitt – Finlands nasjonalfarger. Blant disse kjente landemerkene er Niagarafallene og Colosseum i Roma, skriver Finlands ambassade i en pressemelding.