Alta kvenforening har merket pågangen, men snart skal flere kvenflagg være på plass for salg i Norge. Kuva: Liisa Koivulehto

 

Bestillingen fra Kvenstua må først innom Sverige, men før jul skal flaggene være i Norge.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– Det gjenstår et par ting å avklare før vi sender av sted en ny bestilling på kvenske flagg, sier Grete Alise Nilima Monsen, leder for Alta Kvenforening-Alattion Kvääniseura.

Det var de som fikk flaggsalget delegert til seg, og har siden april i år vært fri for den minste og den største av de 3 størrelsene.

Hvem skal selge?

Det som blant annet må avklares, sier Grete Alise, er om Alattion Kvääniseura via Kvenstua i Bossekop i Alta fortsatt skal ta seg av salget, eller om noen andre bør overta. Lederen har her særlig sett til Ruijan kvenmuseum i Vadsø.

Nye flagg kommer, lover Grete Alise Nilima Monsen, leder i Alta Kvenforening – Alattion Kvääniseura. (Kuva: Lill Vivian Hansen)

 

Det er Svenska tornedalingars riksförbund-Tornionlaaksolaiset som bestiller flagget fra produsentlandet, og avhengig av hvor lang tid dette ta, bør ny dose flagg være på plass i Norge i løpet av senhøsten, senest jul.

Forsvant på et blunk

Faren for å ikke rekke det før kvenfolkets dag 16. mars, er lik null, sier Nilima Monsen.

– De første 150 ble revet bort, og etterpå har det vært mange henvendelser. Folk er sugen på kvenflagget, og vi skal få dem på plass, bekrefter lederen, som har noen flagg igjen av den mellomstore størrelsen (200 x 125 centimeter).